برای اطلاع از قیمت و نحوه اجرای نمای خشک آجری پروژه های خود با
021-22680081 تماس بگیرید
در این مقاله میخواهیم به تشریح ویژگیهای اجرا نماخشک توسط اجرنسوز نما خشک اشاره نماییم.
همانطور که در مقاله قبلی اشاره نمودیم با پیشرفت در صنعت ساختمان صنایع تولید آجر نسوز نیز با پیشرفت های چشم گیری در سال های اخیر تولیدات خود را به روز نموده اند یکی از این پیشرفت ها آجرنسوز نما خشک است . همانطور که از نام آن مشخص است نماخشک به صورت خشک اجرا میگردد و به دلیل عدم استفاده از هرگونه ملات سیمانی به این نام خوانده میشود.نما خشک آجری راه حلی مناسب برای سبک سازی نمای ساختمان ، در عین سبکی مقاوم در برابر لرزش های ناشی از زلزله با قابلیت تعویض و تعمیر بدون تخریب نما ، بدون نیاز به استفاده از ملات و آب برای اجرا و در نتیجه عدم به وجود آمدن نخاله های ساختمانی ، با سرعت اجرای بالا و آسان ، عایقی مناسب در برابر شرایط جوی و صوتی با امکان عایق بندی پشت سازه نما به دلیل وجود فاصله لازم نمای اجرا شده آجر خشک از سازه اصلی ، قابلیت اجرا بر روی همه نوع از نماها از جمله شیشه ، سنگ ، کرتیونال ، سیمان و .....
نما خشک به چه معنا است ؟
در گذشته در اتصال محصولات به نمای ساختمان به طور معمول از سایر مصالح ساختمانی از جمله سیمان و گچ استفاده می نمودند که همین محصولات به غیر از ایجاد نخاله ساختمانی وزن سازه را نیز افزایش می داد و همچنین برای فناوری و آماده سازی مصالح فوق جهت اجرای نما نیاز به ترکیب آن با آب و تولید ملات بود از همین بابت با حذف مصالح ساختمانی در اتصال محصولات نما در اجرای نما خشک و به دلیل نبود ملات در این نوع از اجرا ، اجرای نما خشک شکل گرفت در فرایند اتصال نما خشک همانطور که در گذشته اشاره نمودیم از فلز و براکت های مخصوص برای متصل نمودن محصول به سازه ساختمان استفاده می شود و اجرای نما خشک شکل می گیرد در انواع اجراهای نما خشک منظور از نما خشک اتصال محصول به بدنه اصلی سازه ساختمان بدون نیاز به ملات است حال این نوع از اجرا نما خشک میتواند نما خشک آجرنسوز و یا اجرای نما خشک سرامیک و حتی سنگ باشد الارقم سبک بودن در اجرای نما خشک همانطور که مشخص است دیگر نگرانی برای تولید نخاله های ساختمانی حاصل از اجرای نما نخواهید بود ضمن اینکه سرعت اجرای نما خشک به مراتب سریعتر و بهتر از نماهای اجرا شده با ملات است.
چرا استفاده از نمای خشک آجری باعث سبک سازی نما می گردد ؟
به دلیل فرایند نوع تولید آجر نمای خشک این نوع از آجرها بسیار سبک اما مقاوم هستند و ضمن اینکه در هنگام اجرای آن نیازی به ملات نیست و از فلز برای زیر سازی استفاده می گردد.
علت سرعت بالا در اجرای نما خشک آجری چه چیزی است ؟
به دلیل اجرا به روی سازه فلزی و عدم نیاز به ملات و همچنین وجود براکت ها برای نصب اجرای آجر نما خشک بسیار سریع تر می باشد.
افزایش در سرعت اجرای نما :
از عمده دغدغه های مجریان صنعت ساختمان و مهندسین طول زمان اجرا نمای ساختمان است . در گذشته برای رسیدن به نما نیاز بود تا زیر سازی مناسبی توسط ملات های سیمانی صورت پذیرد و سپس آجر نسوز به روی ملات قرار میگرفت که این فرایند اجرا عمدتا در مدت زمان طولانی صورت می گرفت . ولیکن با پیشرفت در تولیدات اجرنسوز و تولید آجرهای نماخشک فرایند اجرا بسیار کوتاه گردید بدین صورت که با نصب سازه های فلزی در زیر ساخت آجرها به صورت خشک به روی سازه فلزی قرار میگیرند که توسط کلیپس ها و براکت های مخصوص آجرنسوز خشک به نما متصل میشوند که این امر باعث گردیده تا سرعت نصب و اجرای نما خشک را در مقایسه با نمای ملاتی بسیار بالا ببرد عدم نیاز به استفاده از هرگونه ملات و یا چسب برای مستقر نمودن آجرها در جای خود از دیگر ویژگیهای نماخشک عدم استفاده از هرگونه ملات در زیر سازی است . با وجود ایجاد سازه فلزی زیرساخت جهت نصب آجرها دیگر نیازی به استفاده از ملات یا چسب نمی باشد و همین موضوع باعث گردیده تا استحکام و مقاومت اجرانماخشک را نسبت به دوام نما اجرا شده با ملات یا چسب بیشتر نماید.
نماهای خشک مدرن :
می دانید که در طراحی ابتدایی یک ساختمان ، نما ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع طراحی و انتخاب نما یکی از مهم ترین بخش های ساختمان سازی است. موارد زیادی را در طراحی یک نمای خشک اصولی باید در نظر داشت مانند زیبایی نماخشک ، مصالح مورد نیاز برای اجرای نما خشک ، هزینه های اجرای نماخشک ، دوام و پایداری نماخشک ، نحوه و زمان اجرا نما خشک با پیشرفت تکنولوژی و مدرن شدن صنعت معماری، صنعت دکوراسیون و ساختمان، نماهای ساختمان و اجرای آن هم تغییراتی داشته اند از جمله این تغییرات می توان به روش های اجرای نمای خشک اشاره کرد. این روش به دلیل مزایایی که دارد بسیار پرطرفدار شده است. و نماهای ساختمان ها را به نماهای مدرن تبدیل نموده است به خصوص در مواردی که اجرای نماخشک با آجرنما خشک صورت گیرد زیرا با وجود استفاده از آجرنسوز خشک در نمای ساختمان و اجرای نماخشک شما به ایده معماری سنتی مدرن دست پیدا نموده اید از همین رو معماران و طراحان استقبال زیادی از اجرنماخشک با آجرنسوز نموده اند در اجرای نمای خشک مدرن قسمتی از بست هایی که برای نگه داشتن آجر نماخشک استفاده می شوند، از بیرون ساختمان قابل مشاهده نیستند از عواملی که نیاز به وجود سیستم اجرای نمای خشک را ایجاد می نماید ، طولانی بودن اجرا و مشکلات دیگری بود که در اجرای نما به صورت سنتی مانند نمای ملاتی وجود داشت. از جمله ریزش نما در اثر عوامل متعددی در اجرای نمای ملاتی، یکی از مشکلات قابل توجه این روش بود. با پیشرفت تولیدات و تکنولوژی محصولات مورد استفاده در نمای ساختمان ها به سمت مدرن شدن رفتند و محصولات جدیدی برای نما تولید شد. در سیستم ملاتی، محدودیت هایی برای انتخاب مصالح به وجود دارد .